Класичний рецепт американського салату “Вальдорф” в своїй основі містить виноград, кисло-солодкі яблука і селеру. У сучасному ж виконанні в нього також додають відварене куряче філе.
Зміст
Інгредієнти для салату “Вальдорф”
куряче філе – 250 г
рожевий виноград – 100 г
кисло-солодкі яблука – 200 г
селера – 2 стебла
листя салату
волоські горіхи 50 г
родзинки – 50 г
майонез – 2 ст. л.
лимонний сік – 2 ст.л.
сіль за смаком
Приготування салату “Вальдорф”
Куряче філе відварити до готовності в підсоленій воді, остудити і порізати тонкими довгими смужками або розібрати на волокна.
Яблука очистити від насіння, при бажанні – від шкірки і порізати на тонкі часточки. Скропити яблучні дольки лимонним соком, щоб вони не потемніли.
Ягоди винограду розрізати навпіл і видалити кісточки. Селеру порізати тонкими пластинками. Підсушити і подрібнити волоські горіхи.
З’єднати всі інгредієнти, додати горіхи і родзинки. Посолити салат, заправити майонезом, акуратно перемішати і поставити в холодильник на 2 години настоятися.
Перед подачею викласти салат “Вальдорф” на листя салату.