Мандарини підвищують апетит, покращують травлення, мають протизапальну і загальнозміцнюючу дію. Їх калорійність становить 38-52 ккал на 100 г (залежно від вмісту цукру), тому ці фрукти можна рекомендувати тим, хто хоче схуднути.
Зміст
Інгредієнти
мигдаль або горіхи волоські – 100 г.
яблука – 4 шт.
мандарини – 2 шт.
сметана, мацоні або йогурт вершковий – 4 ст. ложки
цукрова пудра – 4 ст. ложки
м’ята – 2-3 гілочки
Вихід – 4 порції
Час приготування – 25 хвилин
Приготування салату з яблук і мандаринів з горіхами
Очищений мигдаль дрібно подрібніть ножем. Яблука очистіть від шкірки і насіння, розріжте кожне на 6 частин, потім наріжте їх скибочками. Мандарини очистіть від білих волокон і розділіть на частини.
Частину цукрової пудри збийте зі сметаною, мацоні або йогуртом.
Яблука змішайте з мандаринами і заправте сметаною, мацоні або йогуртом. Покладіть салат в вазочки або на десертні тарілки, посипте горіхами.
При подачі посипте десерт цукровою пудрою, що залишилася, і оформіть листочками м’яти.