Салат “Коник”

Салат "Коник"

Інгредієнти

4 варені в мундирі картоплини
300 г печериць
2 курячих філе
3-4 яйця
200 г твердого сиру
2 ріпчасті цибулини
3-4 моркви
сіль і перець за смаком
майонез
олія для смаження

Для прикраси

маслини або темний виноград
копчений сир косичкою
зелена цибуля
чорнослив

Приготування

Відварити куряче філе, картоплю в мундирі, яйця і моркву. Філе нарізати невеликими шматочками.

Картопля, морква і яйця очистити і натерти на крупній тертці в різні чашки. Твердий сир так само натерти.

Печериці промити під проточною водою, добре злити з них воду і нарізати пластинками. Цибулю нарізати кільцями і обсмажити на олії разом з грибами. Одне колечко цибулі залишити для прикраси.

Тепер салат треба викласти на блюдо шарами у вигляді голови коня. Кожен шар слід змастити майонезом, посолити і при бажанні поперчити. Можна майонез додати в кожен інгредієнт ще в чашці і перемішати разом з сіллю. Так буде швидше, простіше і часу для настоювання салату знадобиться менше.

Шари слід розмістити в такій послідовності:

  1. картопля
  2. куряче філе
  3. гриби з цибулею
  4. яйця
  5. сир
  6. морква

Тепер слід прикрасити нашого коня. Око можна зробити з маслини, вуздечку – з пір’я зеленої цибулі і колечка ріпчастої, ніздрі і рот – з чорносливу. Грива вийде з розібраних кісок сиру.

От і все, салат до Нового року готовий! Можна прибрати в холодильник для настоювання, а потім дивувати гостей.

Подобається допис? Поділіться з друзями: