Зміст
Інгредієнти
4 варені в мундирі картоплини 300 г печериць 2 курячих філе 3-4 яйця 200 г твердого сиру 2 ріпчасті цибулини 3-4 моркви сіль і перець за смаком майонез олія для смаження
Для прикраси
маслини або темний виноград копчений сир косичкою зелена цибуля чорнослив
Приготування
Відварити куряче філе, картоплю в мундирі, яйця і моркву. Філе нарізати невеликими шматочками.
Картопля, морква і яйця очистити і натерти на крупній тертці в різні чашки. Твердий сир так само натерти.
Печериці промити під проточною водою, добре злити з них воду і нарізати пластинками. Цибулю нарізати кільцями і обсмажити на олії разом з грибами. Одне колечко цибулі залишити для прикраси.
Тепер салат треба викласти на блюдо шарами у вигляді голови коня. Кожен шар слід змастити майонезом, посолити і при бажанні поперчити. Можна майонез додати в кожен інгредієнт ще в чашці і перемішати разом з сіллю. Так буде швидше, простіше і часу для настоювання салату знадобиться менше.
Шари слід розмістити в такій послідовності:
- картопля
- куряче філе
- гриби з цибулею
- яйця
- сир
- морква
Тепер слід прикрасити нашого коня. Око можна зробити з маслини, вуздечку – з пір’я зеленої цибулі і колечка ріпчастої, ніздрі і рот – з чорносливу. Грива вийде з розібраних кісок сиру.
От і все, салат до Нового року готовий! Можна прибрати в холодильник для настоювання, а потім дивувати гостей.