Салат з куркою і яйцем пашот

Салат з куркою і яйцем пашот

Інгредієнти

Для тіста

куряча грудка – 1 шт.
яйця – 2 шт.
картопля – 2 шт.
помідори черрі – жменя
салатний мікс за смаком
олія для смаження
сіль і чорний мелений перець за смаком

Для заправки

оливкова олія – 3 ст. ложки
лимонний сік (або винний оцет) – 1 ч. ложка
зерниста гірчиця – 1 ч. ложка
сіль і чорний мелений перець за смаком

Приготування

Приготуйте заправку: збийте виделкою гірчицю і лимонний сік, потім, продовжуючи збивати, потроху додавайте оливкове масло. Приправте сіллю і перцем.

Картоплю почистіть і поріжте кружками. Обсмажте картоплю з усіх боків на олії.

Курячу грудку змастіть олією, приправте сіллю і перцем і обсмажте на грилі (або сковороді-гриль).

Відваріть яйце пашот.

Столову ложку заправки додайте до картоплі, перемішайте і викладіть її на тарілку. У мисці з’єднайте салатні листя і помідори черрі, нарізані половинками або четвертинками, додайте більшу частину заправки, перемішайте і викладіть в тарілку поверх картоплі. Курячу грудку наріжте тонкими скибочками, викладіть на салатні листя, в середині розмістіть яйце пашот і полийте залишками заправки.

Подобається допис? Поділіться з друзями: