Зміст
Інгредієнти
яєчні білки – 4-6 штук цукровий пісок – 1 стакан ванілін
Приготування
Яєчні білки відокремлюють від жовтків, стежачи за тим, щоб частки жовтка не попали в білок і охолоджують. Збивають білки до тих пір, поки вони не збільшаться приблизно в 6-7 разів. Не можна збивати білки в алюмінієвому посуді. В кінці збивання білки стають рябоватими, сирнистими, і в цей момент треба додати трохи цукрової пудри (1 чайну ложку) або лимонну кислоту, розтерту в порошок або її розчин. Цукровий пісок додають перед закінченням збивання і розмішують масу до однорідного стану.
Деко застеляють папером і відсаджують чайною ложкою круглі або овальні коржики. Випікають вироби при дуже низькій температурі 110-130 °С протягом 40-50 хвилин, даючи виробам висохнути, не змінюючи кольору. Якщо вироби починають колеруватися, то досушують їх у теплому місці. Після повного охолодження сухі вироби знімають з паперу ножем.