Зміст
Інгредієнти на 1 кг тіста
борошно – 4 стакани цукровий пісок – 2 столові ложки масло рослинне (маргарин) – 4 столові ложки яйце – 1 штука дріжджі – 20 г вода або молоко – 1,5 стакани сіль – 0,5 чайної ложки
Приготування
Перед замісом будь-якого виду тіста готують сировину. Молоко або воду підігрівають до 30-40 °С. Якщо борошно має нижчу температуру, то рідини підігрівають вище 40 °С, щоб температура тіста була в межах 30 °С. Дріжджі розводять у невеликій кількості води і додають, коли борошно буде частково змішано з рідиною.
У посуд для замісу тіста вливають розчинені заздалегідь сіль і цукровий пісок, яйця, дріжджі і замішують тісто з просіяного борошна протягом 5-7 хвилин. В кінці замісу додають розтоплений жир. Заміс тіста триває, поки тісто не перестане прилипати до рук.
Посуд з тістом закривають кришкою і залишають у теплому місці для бродіння на 3 години. За цей період часу роблять 2 обминання для видалення вуглекислого газу і перемішування тіста. Після обминання швидкість бродіння зростає. Тісто, що вибродило, збільшується в 2 рази, має приємний спиртовий аромат і пишну структуру.