Дріжджове тісто (безопарний спосіб)

Дріжджове тісто (безопарний спосіб)

Інгредієнти на 1 кг тіста

борошно – 4 стакани
цукровий пісок – 2 столові ложки
масло рослинне (маргарин) – 4 столові ложки
яйце – 1 штука
дріжджі – 20 г
вода або молоко – 1,5 стакани
сіль – 0,5 чайної ложки

Приготування

Перед замісом будь-якого виду тіста готують сировину. Молоко або воду підігрівають до 30-40 °С. Якщо борошно має нижчу температуру, то рідини підігрівають вище 40 °С, щоб температура тіста була в межах 30 °С. Дріжджі розводять у невеликій кількості води і додають, коли борошно буде частково змішано з рідиною.

У посуд для замісу тіста вливають розчинені заздалегідь сіль і цукровий пісок, яйця, дріжджі і замішують тісто з просіяного борошна протягом 5-7 хвилин. В кінці замісу додають розтоплений жир. Заміс тіста триває, поки тісто не перестане прилипати до рук.

Посуд з тістом закривають кришкою і залишають у теплому місці для бродіння на 3 години. За цей період часу роблять 2 обминання для видалення вуглекислого газу і перемішування тіста. Після обминання швидкість бродіння зростає. Тісто, що вибродило, збільшується в 2 рази, має приємний спиртовий аромат і пишну структуру.

Подобається допис? Поділіться з друзями: