Зміст
Інгредієнти
5 великих мандаринів 1,5 склянки цукру 75 г вершкового масла 1 яйце 1 стакан кефіру 3 склянки борошна сода сіль
Приготування
Ретельно розтерти масло, цукор, яйце і в цю суміш влити склянку кефіру або кислого молока.
Додати мандарини, пропустивши їх через м’ясорубку разом з шкіркою (насіння видалити).
Додати трохи солі і розмішати. Суміш влити в борошно, збити, щоб не було грудочок, додати 1 чайну ложку соди, погашену в оцті.
Ще раз вимісити і викласти у форму, змащену маслом і посипану борошном або сухарями. Дати постояти 40 хвилин і випікати мандариновий торт на середній температурі.
Готовий торт змастити кремом і покрити мастикою.
Інший варіант прикраси мандаринового торта – за типом пирога: потрібно викласти очищені від шкірки половинки часточок мандаринів на верх торта разом з іншими фруктами (підійде ківі, полуниця, виноград) і залити готовим апельсиновим желе.