Торт “Бідний єврей”

Торт “Бідний єврей”

Інгредієнти

мука – 1,5 стакана
сметана – 1,5 стакана
цукор – 1,5 стакана
яйця – 3 штуки
розпушувач для тіста – 3 чайні ложки
мак – 50 грам
курага – 100 грам
горіхи волоські мелені – 0,5 стакана
сметана – 500 грам
цукор – 1 стакан
цукор ванільний – 1 пакетик

Приготування

Всі інгредієнти для тіста з’єднати і гарненько вимішати. Розділити тісто на 3 частини. В одну додати горіхи, в іншу – мак, в третю – курагу (можна родзинки).

Коржі пекти в змащеній маслом формі або в силіконовій формі, яку попередньо скропити водою, при температурі 200 градусів на середньому рівні духовки хвилин 20-25. Готовність перевіряти дерев’яною шпажкою.

Зручно готувати не все тісто відразу, а по черзі коржі: спочатку 1 яйце, 0,5 ст. цукру, 0,5 ст. борошна, 0,5 ст. сметани, 1 ч.л. розпушувача + добавка. Поки один корж печеться, замішуємо наступний і т.д.

Для крему збити сметану з цукром.

Подобається допис? Поділіться з друзями: