Торт “Монастирська хатинка”

Торт “Монастирська хатинка”

Інгредієнти

Для тіста

4 склянки борошна
250 гр. сметани
2 ст. ложки цукру
250 гр. вершкового масла або маргарину
щіпку солі

Для начинки

0,5 кг вишні

Для крему

700-800 гр. сметани жирної
0,5 ст. цукру
10 гр. ванільного цукру

Для прикраси

тертий шоколад

Приготування

Запасаємося вишнею. Підійде ціла і очищена ягідка вишні в будь-якому вигляді. Якщо ви берете свіжу вишню, то за день або як мінімум за кілька годин до приготування звільніть вишню від кісточок і пересипте її цукром. Для зацукровування вишні краще відразу використовувати друшляк, щоб стік зайвий сік. “Солодку” вишню прибираємо в холодне місце, щоб не забродила.

Борошно просіюємо через сито. Додаємо розм’якшене масло. Щоб масло швидше розм’якло, необхідно нарізати його на невеликі шматочки. Додаємо сметану, цукор, ванільний цукор, сіль. Беремо ніж і “рубаємо” тісто. До отриманої маси додаємо одне свіже куряче яйце і перемішуємо. Спочатку ложкою, а потім і чистими руками. Вимішуємо пісочне тісто до однорідної маси, але не довго. Готове тісто ставимо в холодильник на 1,5-2 години. Через 1,5-2 години дістаємо наше тісто. Викладаємо на робочу поверхню, яку заздалегідь присипаємо борошном. І ділимо на 3 рівні частини. Витягуємо з наших прохолодних засіків зацукровану вишню. Перемішуємо, злегка віджимаємо від соку.

Беремо 1 заготовку тіста. Розкачуємо “квадратний млинець” приблизно 25×25 см. Тісто не повинно бути дуже тонким. Розрізаємо на 5 смужок, шириною по 5 см. На смужки укладаємо ряд вишеньок. Загортаємо трубочки. І першу партію відправляємо рум’янитися в духовку на 180 градусів до готовності (печуться швидко – 10-15 хв). Все те ж саме робимо і з іншими 2-ма заготовками тесту. В результаті отримуємо 15 вишневих трубочок.

Під час запікання трубочок готуємо крем. Віночком збиваємо крем до загустіння і збільшення маси в об’ємі.

Готові вишневі трубочки охолоджуємо, сортуємо за розміром. Викладаємо “хатинку” наступним чином:

  • 5 найбільших, найбільш міцненьких трубочок на дно підноса
  • перемащуємо даний шар рясно кремом
  • 4 трубочки ставимо по центру попередніх 5
  • знову шар крему
  • 3 трубочки по центру попереднього шару (4 трубочок)
  • шар крему
  • 2 трубочки по центру попереднього шару (3 трубочок)
  • шар крему
  • 1 трубочка по центру попередніх 2

Кремом, замазуємо верхню трубочку і всі раніше пропущені “прогалини”. Прикрашаємо шоколадом (шоколад тремо на дрібній тертці на готовий торт. Ставимо торт на ніч у холодильник для просочення.

Подобається допис? Поділіться з друзями: