Зміст
Інгредієнти
Для тіста
4 склянки борошна 250 гр. сметани 2 ст. ложки цукру 250 гр. вершкового масла або маргарину щіпку солі
Для начинки
0,5 кг вишні
Для крему
700-800 гр. сметани жирної 0,5 ст. цукру 10 гр. ванільного цукру
Для прикраси
тертий шоколад
Приготування
Запасаємося вишнею. Підійде ціла і очищена ягідка вишні в будь-якому вигляді. Якщо ви берете свіжу вишню, то за день або як мінімум за кілька годин до приготування звільніть вишню від кісточок і пересипте її цукром. Для зацукровування вишні краще відразу використовувати друшляк, щоб стік зайвий сік. “Солодку” вишню прибираємо в холодне місце, щоб не забродила.
Борошно просіюємо через сито. Додаємо розм’якшене масло. Щоб масло швидше розм’якло, необхідно нарізати його на невеликі шматочки. Додаємо сметану, цукор, ванільний цукор, сіль. Беремо ніж і “рубаємо” тісто. До отриманої маси додаємо одне свіже куряче яйце і перемішуємо. Спочатку ложкою, а потім і чистими руками. Вимішуємо пісочне тісто до однорідної маси, але не довго. Готове тісто ставимо в холодильник на 1,5-2 години. Через 1,5-2 години дістаємо наше тісто. Викладаємо на робочу поверхню, яку заздалегідь присипаємо борошном. І ділимо на 3 рівні частини. Витягуємо з наших прохолодних засіків зацукровану вишню. Перемішуємо, злегка віджимаємо від соку.
Беремо 1 заготовку тіста. Розкачуємо “квадратний млинець” приблизно 25×25 см. Тісто не повинно бути дуже тонким. Розрізаємо на 5 смужок, шириною по 5 см. На смужки укладаємо ряд вишеньок. Загортаємо трубочки. І першу партію відправляємо рум’янитися в духовку на 180 градусів до готовності (печуться швидко – 10-15 хв). Все те ж саме робимо і з іншими 2-ма заготовками тесту. В результаті отримуємо 15 вишневих трубочок.
Під час запікання трубочок готуємо крем. Віночком збиваємо крем до загустіння і збільшення маси в об’ємі.
Готові вишневі трубочки охолоджуємо, сортуємо за розміром. Викладаємо “хатинку” наступним чином:
- 5 найбільших, найбільш міцненьких трубочок на дно підноса
- перемащуємо даний шар рясно кремом
- 4 трубочки ставимо по центру попередніх 5
- знову шар крему
- 3 трубочки по центру попереднього шару (4 трубочок)
- шар крему
- 2 трубочки по центру попереднього шару (3 трубочок)
- шар крему
- 1 трубочка по центру попередніх 2
Кремом, замазуємо верхню трубочку і всі раніше пропущені “прогалини”. Прикрашаємо шоколадом (шоколад тремо на дрібній тертці на готовий торт. Ставимо торт на ніч у холодильник для просочення.