Зміст
Інгредієнти
Тісто
масло вершкове (охолоджене) – 400 г борошно – 500 г сіль харчова оцет – 1 ст. ложка яйце – 1 шт. вода (крижана) – 220 мл.
Крем
борошно – 4 ст. ложки цукор – 5-8 ст. ложки молоко – 2 склянки масло – 60-80 г яйця – 4 шт. ванільний цукор
Приготування
Приготування коржів
Охолоджене масло перетерти з борошном.
Додати решту інгредієнтів.
По-трішки вводити крижану воду. Кількість регулюємо відповідно до консистенції.
Замішуємо тісто, ділимо на 6-8 шматочків та відправляємо до холодильника 30 хв. – 1 годину.
Відтак виймаємо одну кульку, розкатуємо тонко та обрізаємо. відправляємо в гарячу духовку. Зазвичай я печу при 190 біля 10 хв. Але тут треба пильнувати: випікаємо до зарум’янення пухирців. Можна обрізати уже готові коржі, але мені простіше пекти готову форму.
Обрізки скатуємо та розкатуємо і випікаємо корж.
Даємо коржам охолонути. Один із них змелюємо в крихту на посипку.
Готуємо крем
Змішуємо у каструлі борошно, цукор з яйцями. Вводимо молоко.
Ставимо на середній вогонь та помішуючи доводимо до загустіння.
Знімаємо з вогню та активно помішуємо, щоб не утворилися грудочки. Додаємо масло, перемішуємо.
Можемо перекласти крем до миски або у банячку ставимо в холодильник, попередньо накривши плівкою так, щоб та торкалася до крему. Це допоможе запобігти утворенню плівки.
Збираємо торт
Найлегше це збирати торт у роз’ємній формі. Між коржами та кремом посипаємо торт вишеньками. можна їх не використовувати, а можна замінити іншими. Зовсім скоро сезон свіжих ягід, тож можна буде приготувати звичний «Наполеон» по-новому.
Залишаємо торт на декілька годин в холодильнику, а краще на ніч. Опісля – посипаємо.