Торт “Наполеон” з заварним кремом та вишнями

Торт “Наполеон” з заварним кремом та вишнями

Інгредієнти

Тісто

масло вершкове (охолоджене) – 400 г
борошно – 500 г
сіль харчова
оцет – 1 ст. ложка
яйце – 1 шт.
вода (крижана) – 220 мл.

Крем

борошно – 4 ст. ложки
цукор – 5-8 ст. ложки
молоко – 2 склянки
масло – 60-80 г
яйця – 4 шт.
ванільний цукор

Приготування

Приготування коржів

Охолоджене масло перетерти з борошном.

Додати решту інгредієнтів.

По-трішки вводити крижану воду. Кількість регулюємо відповідно до консистенції.

Замішуємо тісто, ділимо на 6-8 шматочків та відправляємо до холодильника 30 хв. – 1 годину.

Відтак виймаємо одну кульку, розкатуємо тонко та обрізаємо. відправляємо в гарячу духовку. Зазвичай я печу при 190 біля 10 хв. Але тут треба пильнувати: випікаємо до зарум’янення пухирців. Можна обрізати уже готові коржі, але мені простіше пекти готову форму.

Обрізки скатуємо та розкатуємо і випікаємо корж.

Даємо коржам охолонути. Один із них змелюємо в крихту на посипку.

Готуємо крем

Змішуємо у каструлі борошно, цукор з яйцями. Вводимо молоко.

Ставимо на середній вогонь та помішуючи доводимо до загустіння.

Знімаємо з вогню та активно помішуємо, щоб не утворилися грудочки. Додаємо масло, перемішуємо.

Можемо перекласти крем до миски або у банячку ставимо в холодильник, попередньо накривши плівкою так, щоб та торкалася до крему. Це допоможе запобігти утворенню плівки.

Збираємо торт

Найлегше це збирати торт у роз’ємній формі. Між коржами та кремом посипаємо торт вишеньками. можна їх не використовувати, а можна замінити іншими. Зовсім скоро сезон свіжих ягід, тож можна буде приготувати звичний «Наполеон» по-новому.

Залишаємо торт на декілька годин в холодильнику, а краще на ніч. Опісля – посипаємо.

Подобається допис? Поділіться з друзями: