Ягідно-йогуртовий торт

Ягідно-йогуртовий торт

Час приготування: 1 година + охолодження

Інгредієнти на 6 порцій

корж бісквітний – 1 шт.

Для мусу

йогурт – 450 г
вершки густі – 250 г
желатин – 1 ст. ложка
цукор – 2 ст. ложки
сік – 1 лимона
цедра терта – 1 лимона

Для ягідного желе

ягоди – 600 г
желатин – 2 ч. ложки

Приготування

Желатин для желе і мусу замочіть окремо до набухання. Потім розпустіть окремо на водяній бані.

Для ягідного желе 500 г ягід протріть, змішайте з цукром і желатином.

Бісквітний корж укладіть в вистелену харчовою плівкою роз’ємну форму і вилийте на нього частину желе. Охолодіть до застигання.

Для мусу йогурт змішайте з соком, цукром, половиною цедри і желатином. Додайте збиті вершки. Викладіть мус на застигле на бісквіті желе і охолодіть. Потім вилийте желе, що залишилося, і охолодіть.

При подачі оформіть торт ягодами, збитими вершками і листочками меліси.

Подобається допис? Поділіться з друзями: