Вихід: 4 порції
Час приготування: близько 2 годин
Зміст
Інгредієнти для бурякового чізкейку з фореллю
буряк – 1 шт.
сир 9% жирності – 400 г
сметана – 100 г
часник – 1 зубчик
сіль за смаком
желатин – 20 г
хліб житній або житньо-пшеничний – 4 скибочки
форель слабосолена – 100 г.
сметана – 100 мл.
соус хрін – 30 г
зелень кропу
Приготування бурякового чізкейку з фореллю
Буряк напередодні відварити, остудити, загорнути в плівку і прибрати в холодильник. Від цього буряк стане солодший і яскравіший. Желатин замочити у воді на 1 годину, нагріти до 50 С, перемішати. Сир покласти в миску, додати сметану, часник, пропущений через прес, сіль.
Збити все занурювальним блендером. Буряк очистити, натерти на тертці, додати в сирну масу і збити до однорідного стану.
Влити желатин, масу швидко розмішати.
З хліба кулінарним кільцем вирізати основу. Не виймаючи її, встановити кільця на тарілки (дошки).
Залити зверху сирно-буряковою масою і відразу поставити в холодильник на 4 години. Як тільки чізкейк застигне, рукою видавити його наверх, натискаючи на хлібну основу, перевернути на дошку, а потім сервірувальні тарілки.
Сметану змішати з хріном. Прикрасити поверхню чізкейку соусом. Зверху покласти по 2-3 скибочки форелі, гілочку кропу.
Закуску відразу подати до столу.