Пікантні бутерброди з маринованим буряком і оселедцем – це проста і смачна закуска, яка ідеально доповнить будь-яке домашнє застілля.
Зміст
Інгредієнти бутербродів з буряком і оселедцем
буряк – 1 кг філе оселедця – 300 г. кілька скибочок житнього або чорного хліба маленька цибулина – 1 шт. часник – 3-4 зубчики сіль – 1 ст. л. цукор – 1,5 ст. л. оцтет – 80 мл. соняшникова олія – 80 мл. лавровий листок – 2 шт. чорний перець – за смаком вода – 1 стакан будь-яка зелень
Час приготування: 25 хвилин. Вихід: 6 порцій
Приготування бутербродів з маринованим буряком і оселедцем
Щоб приготувати закусочні бутерброди за цим рецептом, буряк потрібно приготувати заздалегідь, так як він повинен настоятися протягом мінімум 12 годин. Для маринаду найкраще використовувати соняшникову олію. Готовий маринований буряк хороший і в якості самостійної закуски і може зберігатися в холодильнику до двох тижнів.
Буряк очистити і натерти на тертці. Нагріти в мисці воду, додавши сіль і цукор, довести до їх розчинення, потім додати соняшникову олію, лавровий лист і чорний перець. Віджати буряк, перекласти в каструлю, залити маринадом і кип’ятити на повільному вогні 2-3 хвилини. Потім зняти з вогню, додати оцет, пропущений через прес часник і перемішати.
Дати буряку повністю схолонути, накрити ємність кришкою і прибрати в холодильник на ніч. Відкласти необхідну для бутербродів кількість замаринованого буряка і злегка віджати, щоб хліб відразу не розмок. Викласти підготовлений буряк на скибочки хліба, зверху додати по скибочці філе оселедця і колечка цибулі, прикрасити будь-якою зеленню за смаком.