Зміст
Інгредієнти
печінка – 1 кг. перець чорний мелений – 0,5 ч. л. крупа манна – 6 ст. л. сало свіже – 200 г. цибуля ріпчаста – 2 шт. яйце – 3 шт. сіль – 1 ч. л.
Приготування
Для приготування домашньої печінкової ковбаси знадобиться печінка, сало, цибуля, курячі яйця, манна крупа, сіль, чорний перець і додатково харчова плівка (або поліетиленові пакети) і нитки.
Печінку добре промити під проточною водою і нарізати кубиками.
Перекрутити печінку і ріпчасту цибулю через м’ясорубку.
Сало нарізати дрібними кубиками.
У печінково-цибульний фарш додати сало, вбити 2 яйця.
Всипати манну крупу, посолити і поперчити фарш за смаком. Ретельно перемішати.
Викласти в поліетиленові пакети, зв’язати з двох сторін нитками, щільно утрамбовуючи фарш, щоб вийшло два печінкових «валика».
Відварювати ковбасу в киплячій воді близько 45-50 хвилин, періодично перевертати, щоб ковбаса проваривалась з усіх боків. Подавати до столу, коли ковбаса повністю охолоне.