Домашній плавлений сир з печерицями

Домашній плавлений сир з печерицями

Інгредієнти

500 гр. сиру (домашній сир)
2 яйця
2-3 ст. л. сметани (домашньої)
сіль за смаком (приблизно 1 ч. л. без гірки)
1 ч. л. соди (не повна без гірки)
петрушка 5 гілочок (можна кріп, дрібно порізати)
200 гр. грибів (печериці)

Приготування

Всі інгредієнти змішуємо і збиваємо все погружним блендером. Ставимо каструлю на водяну баню, помішуючи варимо (близько 15 хвилин), в цей час маса розплавиться, стане однорідною (можна помістити каструлю в сковороду, попередньо набравши в неї воду). Якщо навіть при розплавленні маса не зовсім однорідна, можна ще раз скористатися блендером (поки в сир не додали гриби).

Печериці дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до готовності (злегка посолити, можна додати чорний мелений перець).

Коли сирна маса повністю розплавиться, додаємо петрушку і смажені гриби, гарненько перемішуємо. Відразу ж виливаємо у форми (можна в скляну баночку), і обов’язково на хлібчик.

Даємо сиру повністю охолонути, поміщаємо в холодильник.

Для пікантності можна додати пару зубчиків часнику (подрібнених).

Якщо немає домашньої жирної сметани, можна замінити її на 70-100 гр. доброго вершкового масла – такий сир дуже смачний не лише в бутербродах, його можна додати на гарячі спагеті (оригінально і смачно). Сир можна готувати з різними добавками, це смачно, корисно і бюджетно.

Подобається допис? Поділіться з друзями: