Кабачкова піца

Кабачкова піца

Кабачкова піца – це свого роду овочева запіканка, тільки неймовірно ніжна і соковита. А піцою вона називається виключно завдяки схожості з однойменним італійським блюдом.

Готується кабачкова піца не тільки на основі кабачка, але і курячих яєць, свіжих помідорів і сиру. Це основа, яку при бажанні і наявності фантазії можна доповнити ковбасою, м’ясом або курятиною. Тоді вийде не тільки смачно, але і набагато ситніше.

Вихід – 6 порцій

Час приготування – 1 година

Інгредієнти

кабачок – 600 гр.
помідор – 200 гр.
яйця курячі – 3 шт.
борошно пшеничне – 2 ст.
сир твердий – 50 гр.
петрушка – 0.5 пучка
розпушувач тіста – 1 ч. л.
сіль – 0,25 ч. л.
олія – 2 ст. л.
манна крупа – 2 ст. л.

Приготування кабачкової піци

Для приготування кабачкової піци знадобиться кабачок (вказана маса в уже очищеному вигляді), помідори, курячі яйця, будь-який сир, свіжа петрушка, трохи рафінованої олії, пшеничне борошно, манка і сіль.

Відразу включаємо грітися духовку на 190 ˚С. Тим часом очистити кабачок від шкірки і насіння, а м’якоть натерти на крупній тертці. Якщо кабачок дуже соковитий, віджати сік (він не потрібен).

Додати до подрібненого кабачка курячі яйця, пшеничне борошно, змішане з розпушувачем, сіль (за смаком), а також дрібно посічену зелень.

Перемішати все, щоб вийшло тісто як на кабачкові оладки.

Широку і невисоку форму (орієнтовно діаметром 24 сантиметри) змастити маслом і рясно присипати манкою, щоб запіканка не прилипла.

Наверх покласти помідори, які нарізати кружечками.

І в кінці посипати тертим сиром – можна взяти абсолютно будь-який, який більше подобається. Поставити форму в гарячу духовку і готувати при 180-190 ˚С близько 20-30 хвилин.

Готовій кабачковій піці бажано дати охолонути, так як її просто не можна буде дістати з форми – вона дуже ніжна.

Не забути прикрасити готову страву свіжою зеленню – так набагато апетитніше.

Подобається допис? Поділіться з друзями: