Кабачкова піца – це свого роду овочева запіканка, тільки неймовірно ніжна і соковита. А піцою вона називається виключно завдяки схожості з однойменним італійським блюдом.
Готується кабачкова піца не тільки на основі кабачка, але і курячих яєць, свіжих помідорів і сиру. Це основа, яку при бажанні і наявності фантазії можна доповнити ковбасою, м’ясом або курятиною. Тоді вийде не тільки смачно, але і набагато ситніше.
Вихід – 6 порцій
Час приготування – 1 година
Зміст
Інгредієнти
кабачок – 600 гр.помідор – 200 гр.
яйця курячі – 3 шт.
борошно пшеничне – 2 ст.
сир твердий – 50 гр.
петрушка – 0.5 пучка
розпушувач тіста – 1 ч. л.
сіль – 0,25 ч. л.
олія – 2 ст. л.
манна крупа – 2 ст. л.
Приготування кабачкової піци
Для приготування кабачкової піци знадобиться кабачок (вказана маса в уже очищеному вигляді), помідори, курячі яйця, будь-який сир, свіжа петрушка, трохи рафінованої олії, пшеничне борошно, манка і сіль.
Відразу включаємо грітися духовку на 190 ˚С. Тим часом очистити кабачок від шкірки і насіння, а м’якоть натерти на крупній тертці. Якщо кабачок дуже соковитий, віджати сік (він не потрібен).
Додати до подрібненого кабачка курячі яйця, пшеничне борошно, змішане з розпушувачем, сіль (за смаком), а також дрібно посічену зелень.
Перемішати все, щоб вийшло тісто як на кабачкові оладки.
Широку і невисоку форму (орієнтовно діаметром 24 сантиметри) змастити маслом і рясно присипати манкою, щоб запіканка не прилипла.
Наверх покласти помідори, які нарізати кружечками.
І в кінці посипати тертим сиром – можна взяти абсолютно будь-який, який більше подобається. Поставити форму в гарячу духовку і готувати при 180-190 ˚С близько 20-30 хвилин.
Готовій кабачковій піці бажано дати охолонути, так як її просто не можна буде дістати з форми – вона дуже ніжна.
Не забути прикрасити готову страву свіжою зеленню – так набагато апетитніше.