Зміст
Інгредієнти
1 кг. картоплі 1 яйце 3 ч. л. крохмалю 1 ст. л. жиру 1 ст. л. сухарів
Горохова начинка
1 скл. гороху 2 цибулини 2 ст. л. жиру сіль перець
М’ясна начинка
250 г м’яса 1 цибулина 1 ст. ложка жиру сіль перець
Приготування
Картоплю обібрати, зварити, розім’яти, додати крохмаль, яйця, сіль. Підготовлене тісто покласти грубим шаром на вафельний рушник, а на тісто — начинку.
Скрутити рулет, викласти на змащену жиром бляшку, швом донизу. Посипати сухарями і пекти в гарячій духовці 60 хвилин.
У період посту готуємо горохову начинку: горох зварити, перемолоти, заправити засмаженою цибулею, перцем, сіллю.
Аналогічно можна приготувати м’ясну начинку: змолоти варене м’ясо, заправити смаженою цибулею, посолити-поперчити.
Рушник має бути вологим, тоді тісто легко відстане. Завиванець треба різати холодним.