Картопляний завиванець

Картопляний завиванець

Інгредієнти

1 кг. картоплі
1 яйце
3 ч. л. крохмалю
1 ст. л. жиру
1 ст. л. сухарів

Горохова начинка

1 скл. гороху
2 цибулини
2 ст. л. жиру
сіль
перець

М’ясна начинка

250 г м’яса
1 цибулина
1 ст. ложка жиру
сіль
перець

Приготування

Картоплю обібрати, зварити, розім’яти, додати крохмаль, яйця, сіль. Підготовлене тісто покласти грубим шаром на вафельний рушник, а на тісто — начинку.

Скрутити рулет, викласти на змащену жиром бляшку, швом донизу. Посипати сухарями і пекти в гарячій духовці 60 хвилин.

У період посту готуємо горохову начинку: горох зварити, перемолоти, заправити засмаженою цибулею, перцем, сіллю.

Аналогічно можна приготувати м’ясну начинку: змолоти варене м’ясо, заправити смаженою цибулею, посолити-поперчити.

Рушник має бути вологим, тоді тісто легко відстане. Завиванець треба різати холодним.

Подобається допис? Поділіться з друзями: