Куряча грудка з сиром

Куряча грудка з сиром

Смачне блюдо – куряча грудка з сиром і шинкою, запечена в духовці або смажена на сковороді.

Грудки курячі розрізаємо вздовж і відбиваємо. Загортаємо в м’ясо сир, шинку і обвалюємо в суміші з сухарів, пармезану і спецій. За бажанням, шинку можна не додавати, а загорнути тільки сир, додавши трохи свіжої зелені.

Інгредієнти

філе курячої грудки – 4 шт.
твердий сир – 4 шматочка
шинка – 4 шматочка
дрібно натертий сир пармезан – 2 столові ложки
сухе орегано – 1/2 чайної ложечки
сухарі – 1/2 склянки
часник – декілька зубчиків
паприка – 1,5 чайної ложки
вершкове масло – 3 столові ложки
яйце – 1 шт.
олія для смаження

Приготування курячої грудки з сиром

Куряче філе розрізати уздовж, але не до кінця і розкрити як книгу. Акуратно, не до дірок, відбити молотком кожне філе, огорнуте в харчову плівку. За смаком посипати сіллю, перцем і орегано.

На край відбивної покласти по шматочку сиру і шинки або тільки сир і трохи зелені. Загорнути рулет і закріпити край зубочисткою. Таким чином загорнути все філе.

У мисці змішати сухарі, пармезан, чавлений часник і паприку. Розтопити шматочок вершкового масла.

Рулетики змастити розтопленим маслом, обваляти в суміші з сухарями і покласти в жаростійкий посуд. Духовку нагріти і при 200˚С запікати курячу грудку з сиром пів години.

Якщо смажити грудку на сковороді, тоді рулетики з начинкою обмокнути в яйце, яке заздалегідь трохи збити, а потім у панірувальні сухарі (без пармезану і паприки) і смажити в олії, перевертаючи, зі всіх сторін. Влити в сковороду трохи води і тушкувати курячу грудку з сиром, під кришкою хвилин 15.

Подобається допис? Поділіться з друзями: