Курка в листковому тісті

Курка в листковому тісті

Пропонуємо простий рецепт – курка в листковому тісті з грибами.

По суті – це рулет з листкового тіста з начинкою з курячого м’яса і грибів.

Сформувати можна один великий рулет або кілька маленьких, у вигляді пиріжків. Начинка – з обсмаженого курячого м’яса та грибів з цибулею. За бажанням можна додати, розрізані навпіл, помідори черрі.

Інгредієнти

упаковка листкового тіста (купуємо в магазині)
20 штук свіжих печериць
500 грам філе курки
1-2 цибулини
вина білого – 100 мл
перець мелений і сіль
для смаження олія

Приготування

Нарізаємо м’ясо курки невеликими шматочками, а потім обсмажуємо його в сковороді на олії до готовності. В кінці приготування перчимо і солимо за смаком.

Нарізаємо гриби і цибулю, викладаємо на іншу сковороду або в сотейник і тушкуємо до випаровування рідини. Потім, за смаком солимо, перчимо, вливаємо вино і готуємо ще пару хвилин.

Тісто, що розмерзлося, замішуємо, щоб порушити його структуру, скачуємо в кулю і тонко розкачуємо. Ближче до краю викладаємо м’ясо курки, зверху гриби, можна ще трохи помідорів (для соковитості) і щільно згортаємо в рулет. Або ділимо тісто і начинку на кілька частин і формуємо невеликі рулети-пиріжки. Підготовлений рулет викладаємо у форму, змащену олією.

Запікаємо курку в листковому тісті половину години при температурі в духовці 180 градусів. Потім розрізаємо і подаємо в гарячому вигляді або в охолодженому, що теж дуже смачно.

Подобається допис? Поділіться з друзями: