Цей рецепт добрий тим, що не треба витрачати час на ліплення кожного біляша. Просто замішуємо не дуже густе тісто на кефірі, додаємо в нього м’ясний фарш і перемішуємо. Ложкою викладаємо тісто в сковороду з маслом і підсмажуємо біляші з обох сторін.
Зміст
Інгредієнти
для тіста
кефіру – 2 склянки по половинці чайної ложки соди, солі і цукру мука
для фаршу
300-400 грам нежирного м’яса цибулина кілька зубчиків часнику (за смаком) сіль і мелений перець за бажанням – свіжа зелень олія для смаження
Приготування
Прокручуємо через м’ясорубку м’ясо одночасно з цибулею і часником. Перчимо, солимо фарш за смаком, додаємо подрібнену зелень і перемішуємо.
В миску наливаємо кефір, злегка його нагріваємо, буквально градусів до 30, всипаємо соду і перемішуємо. Потім додаємо по половині ложечки цукру і солі, перемішуємо і залишаємо постояти 2-3 хвилинки.
Потім в кефір, невеликими порціями, поступово, додаємо просіяне борошно, постійно перемішуючи тісто. Тісто доводимо до консистенції хорошої домашньої сметани.
Отримане тісто змішуємо з м’ясним фаршем. В сковороду наливаємо достатню кількість олії (5-7 мм), добре нагріваємо і викладаємо в нього тісто ложкою, формуючи круглі біляші. Смажимо ліниві біляші, як звичайно, з двох боків до зажареної скоринки і подаємо в гарячому вигляді або в остиглому, що теж смачно.