Смачні м’ясні оладки, три варіанти приготування.
Два рецепта як приготувати м’ясні оладки зі свинини і ще один чудовий варіант – оладки з курячого м’яса. Для м’ясних оладок м’ясо краще не молоти на м’ясорубці, а дрібно-дрібно нарізати або, в крайньому випадку, прокрутити на м’ясорубці через великі отвори.
Зміст
Перший варіант – оладки зі свинини
400-500 грам нежирної свинини 1 цибулина 1 сире яйце столова ложка сметани 4 столові ложки борошна сіль і спеції за смаком олія для смаження
Приготування м’ясних оладок
М’ясо і цибулю нарізаємо як можна дрібніше. Додаємо всі інші інгредієнти і перемішуємо.
У сковороду з гарячою олією викладаємо столовою ложкою отриманий фарш і смажимо до рум’яної скоринки з двох сторін, накриваючи кришкою сковороду.
Другий рецепт: на 1 кг нежирної свинини – 2-3 цибулини, 5 сирих яєць, 4-5 столових ложок столових крохмалю, сіль і спеції – за смаком. Процес приготування такий-же: дрібно нарізаємо, змішуємо, смажимо. Що зручно, такий фарш може зберігатися в холодильнику кілька днів і в потрібний момент можна швиденько підсмажити свіжі оладки-котлетки.
Для оладок з курки: 500 грам курячого філе (грудки), 100 грам твердих сортів сиру, 3 сирих яйця, 3 ложки столові майонезу, половина склянки борошна, половина чайної ложечки соди, сіль і спеції за смаком.
М’ясо дрібно нарізаємо, солимо, перчимо до смаку і перемішуємо. Додаємо дрібно натертий сир, яйця, майонез, соду і знову перемішуємо. Потім засипаємо просіяне борошно і вже остаточно перемішуємо.
Смажимо традиційно на олії з двох сторін до готовності, викладаючи фарш ложкою, сковорідку кришкою не накривати.
М’ясні оладки подаємо гарячими з будь-яким гарніром, а холодні оладки ідеально підходять для приготування чудових бутербродів.