Ароматний і пікантний печінковий торт з часником, яйцями і зеленню прикрасить будь-яке домашнє застілля.
Зміст
Інгредієнти для печінкового торта
куряча печінка – 600 гр. яйця – 5 шт. сметана – 100 мл. борошно – 4-5 ст. л. сіль і перець за смаком часник – 4 зубчики пучок кропу домашній майонез – 300 мл. оливкова олія
Час приготування: 45 хвилин. Вихід: 4 порції
Приготування печінкового торта з часником і зеленню
Для приготування цього варіанту печінкового торта слід використати кріп, але також підійде петрушка або кінза. Тісто з печінки для страви повинно вийти густим як для оладок, тому кількість борошна можна коригувати, кількість часнику для начинки також можна коригувати на свій смак, в залежності від бажаної гостроти. Готується ця смачна страва недовго, але потрібно додатковий час, щоб торт настоявся.
Печінку слід вимити і обсушити, потім подрібніти до однорідності за допомогою блендера. Додати до печінкової маси 1 яйце, сметану, борошно, сіль і перець за смаком і замішати густе тісто. Решту яєць відварити круто, остудити, очистити і натерти на тертці. Кріп дрібно нарізати, змішати домашній майонез з пропущеним через прес часником.
Розігріти сковороду з оливковою олією і підсмажити з печінкового тіста три млинці на середньому вогні, до рум’яної скоринки з обох сторін, потім дати охолонути. Викласти печінковий млинець на миску і промазати часниковим майонезом, посипати частиною тертих яєць і кропом. Виконати те ж саме з іншими млинцями. Готовий торт прибрати в холодильник на 2 години.