Як і інші ягоди або фрукти, виноград чудово вписується не лише в десерти, а й у серйозні страви. Він добре поєднується з м’ясом, птицею і рибою. І зовсім необов’язково під час готування обмежуватися родзинками. Свіжі виноградні ягоди проявляють себе в м’ясних чи рибних стравах нітрохи не гірше сухих “побратимів”.
Зміст
Інгредієнти для стейків з лосося
стейк лосося – 400-500 г (2-3 шт.)
виноград білих сортів – 300 г
невелика цибулина – 1 шт.
корінь імбиру – 2 см
лимон – 1 шт.
мигдаль – 50 г
вершкове масло – 100 г
оливкова олія – 2 ст. л.
щіпка цукру
чорний і білий мелений перець за смаком
сіль за смаком
біле вино – 100 мл
Приготування стейків з лосося з виноградом
Рибу помити, просушити, посолити, поперчити і збризнути лимонним соком. Залишити лосось промаринуватися на півгодини.
Мигдаль обшпарити окропом, почистити і подрібнити. Виноград помити, обсушити, розрізати на половинки і вийняти кісточки. Цибулю порізати тонкими півкільцями. Імбир очистити і потерти на крупній тертці.
На розігріту сковороду з оливковою олією відправити стейки лосося і обсмажити на сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку.
Зняти рибу, зменшити вогонь, додати в сковороду вершкове масло і обсмажити на ньому цибулю і імбир 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
Потім додати в зажарку мигдаль, виноград, цукор, налити вино і продовжити готувати 5 хвилин.
Повернути на сковороді рибу, накрити кришкою і тушити на повільному вогні 5 хвилин.
Риба під виноградом добре поєднується з рисовим гарніром і овочами.