Вихід – 6 порцій
Зміст
Інгредієнти
м’якоть яловичини (верхня частина задньої ноги) – 1,2 кг.
філе індички – 200 г.
тісто листкове – 550 г.
яйце – 1 шт.
сметана – 210 г.
печериці – 150 г.
цибуля-шалот – 3 головки
олія – 2 ст. ложки
масло вершкове – 1 ст. ложка
лимон – 1 шт.
мускатний горіх тертий
перець чорний мелений
сіль
Для соусу
гриби білі – 70 г.
вино червоне сухе – 1/2 склянки
бульйон м’ясний – 1 склянка
масло вершкове – 2 ст. ложки
перець чорний мелений
сіль
Приготування яловичини в листковому тісті з соусом
М’ясо очистіть від плівок, натріть сіллю, перцем, мускатним горіхом і обсмажуйте на олії при сильному нагріванні 10-12 хвилин з обох боків до утворення золотистої скоринки. Викладіть м’ясо на серветку і охолодіть.
Злийте зі сковороди залишки масла, влийте вино, уваріть його на одну третину. Додайте бульйон, суміш прокип’ятіть і процідіть.
Філе індички подрібніть в чаші міксера і, не виймаючи з чаші, помістіть на 15 хвилин в морозильну камеру.
Цибулю-шалот наріжте кільцями і обсмажуйте на вершковому маслі до прозорості. Додайте нарізані скибочками шампіньйони, лимонний сік і кип’ятіть до випарювання рідини. Охолодіть.
До фаршу з індички додайте яєчний білок, збивайте 10 секунд. Покладіть половину сметани, також збивайте 10 секунд. Додайте сметану що залишилася і збивайте ще 10 секунд.
Фарш ретельно перемішайте з печерицями та цибулею, посоліть, поперчіть, приправте мускатним горіхом і охолодіть.
Тісто розкачати в прямокутний пласт, на нього покласти половину фаршу з індички, потім яловичину і фарш що залишився. Краї тіста з’єднайте, верх змастіть збитим яєчним жовтком. Запікайте 20 хвилин при 225 °С.
Для соусу дрібно нарізані білі гриби відваріть в невеликій кількості води і додайте разом з відваром в суміш вина з бульйоном. Соус доведіть до кипіння, покладіть шматочки вершкового масла, перемішайте, посоліть і поперчіть.
М’ясо розріжте на порції і подавайте з припущеними овочами.
Грибний соус подайте окремо.