Печінка містить велику кількість мінеральних речовин (калію, кальцію, натрію, магнію, міді, хрому), а також необхідних організму людини амінокислот, які їм самим не виробляються й повинні надходити з їжею. Одна порція яловичої, курячої печінки або печінки тріски забезпечує нас третьою частиною добової дози необхідної кількості вітамінів (А, В, С, групи В).
Вихід – 4 порції
Час приготування – 45 хвилин
Інгредієнти:
печінка яловича – 400 г.
картопля – 4-5 шт.
цибуля ріпчаста – 1 головка
сметана – 200 г.
масло вершкове – 4 ст. ложки
огірки солоні – 8 шт.
зелень петрушки – 2 пучка
насіння кмину мелене
перець чорний мелений
сіль
Приготування закуски з яловичої печінки
Печінку наріжте невеликими шматочками, посоліть, поперчіть і швидко обсмажте на олії.
Обсмажену печінку розкладіть в глиняні горщики, додайте нарізану кубиками картоплю, дрібно нарізану цибулю і залийте все сметаною, змішаною з сіллю, перцем і кмином. Запікайте при 220 °С до готовності картоплі.
Подавайте закуску з солоними огірками і зеленню.
Щоб позбутися гіркоти, попередньо вимочіть печінку в молоці.