Закусочний торт з печінкою

Закусочний торт з печінкою

Інгредієнти

печінка яловича – 500 г.
м’якоть яловичини – 500 г.
хліб пшеничний – 400 г.
цибуля ріпчаста – 1 головка
морква, корінь селери по 1 шт.
масло вершкове – 300 г.
олія – 3 ст. ложки
яйця варені – 6 шт.
огірок солоний – 1 шт.
перець солодкий червоний – 1 шт.
журавлина – 30 г.
зелень петрушки і кропу по 1 пучку
перець чорний мелений
сіль

Вихід – 4 порції

Приготування закусочного торту з печінкою

М’ясні продукти наріжте кубиками і обсмажте на частині олії.

Корінь селери і цибулю наріжте кубиками і обсмажте на олії.

М’ясні продукти змішайте з обсмаженими овочами, підлийте воду, посоліть, поперчіть і тушкуйте до готовності.

Охолодіть, двічі пропустіть через м’ясорубку і прогрівайте, помішуючи, 5 хвилин.

Хліб, видаливши шкоринку, розріжте на 3 тонких пласта, змастіть приготованою масою і укладіть один на одного. Верхній пласт і бічну поверхню торта змастіть частиною вершкового масла.

Жовтки з вершковим маслом збийте в пишну масу. Отриману суміш викладіть в кондитерський мішок і нанесіть малюнок на поверхню торта.

Бічну поверхню виробу оформіть скибочками солоного огірка, рубаними яєчними білками, зеленню. Торт прикрасьте фігурно нарізаним солодким перцем, журавлиною і зеленню.

Кількість масла при бажанні можна зменшити.

Щоб з печінки було легше зняти плівку, умочіть пальці в сіль. Можна також попередньо опустити її на 1 хвилину в гарячу воду.

Подобається допис? Поділіться з друзями: