Зміст
Інгредієнти
печінка яловича – 500 г.
м’якоть яловичини – 500 г.
хліб пшеничний – 400 г.
цибуля ріпчаста – 1 головка
морква, корінь селери по 1 шт.
масло вершкове – 300 г.
олія – 3 ст. ложки
яйця варені – 6 шт.
огірок солоний – 1 шт.
перець солодкий червоний – 1 шт.
журавлина – 30 г.
зелень петрушки і кропу по 1 пучку
перець чорний мелений
сіль
Вихід – 4 порції
Приготування закусочного торту з печінкою
М’ясні продукти наріжте кубиками і обсмажте на частині олії.
Корінь селери і цибулю наріжте кубиками і обсмажте на олії.
М’ясні продукти змішайте з обсмаженими овочами, підлийте воду, посоліть, поперчіть і тушкуйте до готовності.
Охолодіть, двічі пропустіть через м’ясорубку і прогрівайте, помішуючи, 5 хвилин.
Хліб, видаливши шкоринку, розріжте на 3 тонких пласта, змастіть приготованою масою і укладіть один на одного. Верхній пласт і бічну поверхню торта змастіть частиною вершкового масла.
Жовтки з вершковим маслом збийте в пишну масу. Отриману суміш викладіть в кондитерський мішок і нанесіть малюнок на поверхню торта.
Бічну поверхню виробу оформіть скибочками солоного огірка, рубаними яєчними білками, зеленню. Торт прикрасьте фігурно нарізаним солодким перцем, журавлиною і зеленню.
Кількість масла при бажанні можна зменшити.
Щоб з печінки було легше зняти плівку, умочіть пальці в сіль. Можна також попередньо опустити її на 1 хвилину в гарячу воду.