Дієтологи назвали п’ять кращих продуктів для перекусу, які можна включати в раціон, не боячись набрати зайві кілограми. Це малина, морські водорості, фісташки, бобові і яйця.
Кардіологи склали свій список, до якого увійшли горіхи і арахіс. Вони покращують стан серцево-судинної системи і знижують ризик смерті від серцевих нападів. Фахівці рекомендують включати ці продукти в раціон для профілактики серцево-судинних захворювань.
Вчені з Університету Вандербільта (США) провели дослідження, в якому брали участь 71764 добровольця з малозабезпечених сімей – американці і афроамериканці, а також 134265 китайців, що проживають в Шанхаї. Як виявилося, у людей, які постійно включали в раціон горіхи і арахіс, але не мали можливості приймати дорогі ліки, був нижчий рівень смертності від серцево-судинних захворювань в порівнянні з іншими людьми: в американців – на 21%, у китайців – на 17%.