Квашена капуста з перцем і помідорами

Квашена капуста з перцем і помідорами

Інгредієнти

капуста білокачанна – 10 г
помідори – 500 г
перець солодкий – 500 г
кабачок – 1 шт.
морква велика – 5-6 шт.
часник – 2 головки
зелень петрушки
зелень кропу
кінза

Для розсолу

сіль – 60 г
вода – 1 л

Приготування

Кожен качан розріжте на 4 частини разом з качаном, бланшируйте 5 хвилин. Кабачок разом з шкіркою, помідори та моркву наріжте кружечками, часник подрібніть, зелень дрібно наріжте.

Для розсолу в киплячій воді розчиніть сіль. Розсіл охолодіть і процідіть.

Капусту, кабачок, помідори, солодкий перець укладіть шарами в каструлю, пересипаючи кожен шар часником та морквою.

Залийте овочі охолодженим розсолом, накрийте марлею і тримайте під гнітом 3 дні при кімнатній температурі, потім перенесіть в холодне місце.

Подобається допис? Поділіться з друзями: