Зміст
Інгредієнти
капуста білокачанна – 10 г помідори – 500 г перець солодкий – 500 г кабачок – 1 шт. морква велика – 5-6 шт. часник – 2 головки зелень петрушки зелень кропу кінза
Для розсолу
сіль – 60 г вода – 1 л
Приготування
Кожен качан розріжте на 4 частини разом з качаном, бланшируйте 5 хвилин. Кабачок разом з шкіркою, помідори та моркву наріжте кружечками, часник подрібніть, зелень дрібно наріжте.
Для розсолу в киплячій воді розчиніть сіль. Розсіл охолодіть і процідіть.
Капусту, кабачок, помідори, солодкий перець укладіть шарами в каструлю, пересипаючи кожен шар часником та морквою.
Залийте овочі охолодженим розсолом, накрийте марлею і тримайте під гнітом 3 дні при кімнатній температурі, потім перенесіть в холодне місце.