Зміст
Інгредієнти
1 кг картоплі 100 г борошна 3 г соди 1 ст. ложки олії
Для підливи
2 ст. ложки сушених грибів 1 ст. ложка борошна 1 ст. ложка цибулі сіль за смаком
Приготування
Картоплю обчистити, натерти на тертці, додати пшеничне борошно, сіль, соду й добре перемішати. Смажити деруни на сковороді із добре розігрітим жиром.
Подавати деруни зі сметаною, смаженою цибулею або грибною підливою.
Приготування підливи: сушені гриби промити, залити водою на 2-3 год і потім відварити. Борошно спасерувати на маслі, додати 2 склянки грибного відвару і смажити 10- 15 хв. Цибулю дрібно нарізати, підсмажити на соняшниковій олії, додати гриби і ще раз підсмажити. Змішати з підливою й усе прокип’ятити.