Деруни з грибною підливою

Деруни з грибною підливою

Інгредієнти

1 кг картоплі
100 г борошна
3 г соди
1 ст. ложки олії

Для підливи

2 ст. ложки сушених грибів
1 ст. ложка борошна
1 ст. ложка цибулі
сіль за смаком

Приготування

Картоплю обчистити, натерти на тертці, додати пшеничне борошно, сіль, соду й добре перемішати. Смажити деруни на сковороді із добре розігрітим жиром.

Подавати деруни зі сметаною, смаженою цибулею або грибною підливою.

Приготування підливи: сушені гриби промити, залити водою на 2-3 год і потім відварити. Борошно спасерувати на маслі, додати 2 склянки грибного відвару і смажити 10- 15 хв. Цибулю дрібно нарізати, підсмажити на соняшниковій олії, додати гриби і ще раз підсмажити. Змішати з підливою й усе прокип’ятити.

Подобається допис? Поділіться з друзями: