Щоб млинці вийшли пишними, борошно потрібно просівати. Якщо борошно зберігалося на холоді, йому потрібно дати якийсь час постояти при кімнатній температурі.
Тісто готують, вливаючи в борошно воду або молоко тонкою цівкою (а не всипаючи борошно в рідину). Тісто потрібно ретельно перемішувати, не допускаючи утворення грудочок.
У тісто для млинців в якості розпушувача можна додати трохи харчової соди з лимонною, оцтовою кислотою або кислим молоком, кефіром, кислими фруктовими соками. Соду розмішують до розчинення і відразу додають у тісто.
Цукор і сіль в тісто для млинців краще додавати, попередньо розчинивши їх у воді в окремому посуді. Щоб крупиці цукру або солі, що не розчинилися, не попали в тісто, розчин потрібно процідити через марлю або дрібне сито.
Якщо ви пересолили тісто, приготуйте ще одну його порцію без солі і змішайте з тим, що було пересолене.