Стейк – це соковитий шматок смаженого м’яса родом із США. Для правильних стейків використовується мармурова яловичина, витримана протягом 20 днів.
Для стейка потрібна яловичина вищої якості, пронизана ніжними жировими прошарками. Ця страва передбачає мінімум приправ, що дозволить повною мірою насолодитися натуральним смаком відмінного м’яса.
Стейк смажать 2-5 хвилин на сильно розігрітій сковороді , а потім доводять до готовності при більш низькій температурі. Соковите м’ясо знаходиться в щільній рум’яній скориночці, завдяки якій зберігаються всі вітаміни та мікроелементи. Таким чином, стейк не тільки дуже смачний, а й надзвичайно корисний для здоров’я.
Ви не витратите багато часу на приготування стейка. Якщо під рукою є всі необхідні інгредієнти, через 20 хвилин на вашому столі вже буде стояти чудова страва. Крім того, відсутність довгої термічної обробки дозволяє уникнути виділення шкідливих канцерогенних речовин.
Хоча стейк не можна назвати низькокалорійною стравою, він не призведе до появи зайвої ваги. Справа в тому, що на перетравлення яловичини витрачається дуже багато енергії. З’їжте стейк, і ваша травна система почне функціонувати на повну потужність, оптимізуючи роботу шлунково-кишкового тракту.
Для любителів м’яса стейк – не просто їжа, а справжній культ, включаючи в себе вибір інгредієнтів, всілякі кулінарні хитрості і особливе оформлення страви. Приготування стейка – це свого роду пригода, яку обов’язково варто пережити всім, хто любить кулінарію.
Якщо ви готуєте стейки з замороженої яловичини, то не можна ні в якому разі розморожувати її у мікрохвильовці. Краще вийміть стейки з морозилки і залиште на ніч на полиці холодильника.