Соуси до м’яса

Соуси до м'яса

Смачні соуси до страв з м’яса – 5 різних варіантів

Перший соус зі сметани, кефіру і майонезу з часником і спеціями, другий з яєць, часнику і кефіру з лимонним соком і перцем, третій – з каррі, четвертий – гірчиця з медом і п’ятий соус – гострий, з цибулею, болгарським перцем і томатною пастою.

Приготування соусів до м’ясних страв:
Рецепт 1. Змішати 2 столові ложки кефіру, стільки ж майонезу, столову ложку сметани, додати роздавлений часник (1-3 зубчика), по щіпці меленого перцю – чорного і червоного, подрібнену будь-яку свіжу зелень (кінза, петрушка, базилік, кріп) і добре все перемішати.

Рецепт 2. У чашу блендера покласти 2 сирих яйця, чайну ложечку солі, перцю чорного, червоного та часник за смаком, збити все до однорідної маси. Потім тоненькою цівкою влити 2 столові ложки соняшникової олії, продовжуючи збивати. В кінці приготування додати за смаком трохи соку лимона. Перед подачею на стіл, додати в соус третю частину склянки кефіру і все перемішати.

Рецепт 3. Змішати: сметани 2 столові ложки, стільки ж майонезу, 2 склянки кефіру або ряжанки, половину чайної ложки каррі, столову ложку оцту, часник і мелений перець – червоний і чорний – за смаком.

Рецепт 4. Ретельно змішати: по 2 столові ложки будь-якої гірчиці (із зернами або без), майонезу, сметани, столову ложку меду, чайну ложку соку лимона, 2 чайні ложки рослинної (краще оливкової) олії. За смаком додати часник і білий перець.

Рецепт 5. У блендер покласти 2 очищені цибулини, 1 болгарський червоний перець, столову ложку томатної пасти, дві ложки оливкової олії, чайну ложку меленого коріандру, чайну ложку соку лимона. Все збити до дрібної крихти, додати за смаком сіль, мелений перець – червоний і чорний, подрібнену улюблену зелень та перемішати.

Всі ці соуси, приготовлені до м’ясних страв, подавати не відразу, а дати їм трохи постояти, щоб аромати і смаки інгредієнтів розкрилися і з’єдналися. Надалі зберігати соуси до м’яса в холодильнику, бажано під щільною кришкою.

Подобається допис? Поділіться з друзями: