Як варити смачне какао

Як варити смачне какао

В осінню або зимову пору дуже приємно влаштуватися в затишному кріслі з чашкою гарячого какао і улюбленою книжкою. Але мало хто замислюється про те, як правильно варити какао. Здавалося б, ера розчинних напоїв і швидкої їжі вже не дає простору для творчості, але на ділі все виявляється зовсім не так.

При приготуванні смачного какао потрібно використовувати маленькі тонкощі і секрети. Всього парочка нехитрих правил, і ви зможете насолодитися ароматним напоєм.

Існує декілька технологій приготування напою – на основі молока і на основі води. За смаком вони відрізняються досить сильно, але любителі тієї чи іншої технології досі сперечаються не тільки про те, як зробити какао, але і який варіант смачніше.

Склад какао

У какао міститься маса вітамінів і мікроелементів, наприклад, калій, магній, кальцій, фосфор, натрій, мідь, залізо, марганець, цинк, фтор, молібден, вітаміни груп А, Е, В, РР. Також в какао містяться крохмаль, органічні кислоти, білки, жири, вуглеводи, моносахариди, клітковина. Завдяки цьому, какао не тільки смачний, але і дуже корисний для організму еліксир. І якщо знати, як зварити смачне какао, то можна регулярно балувати себе цим унікальним напоєм.

Чим корисне какао

Какао містить у своєму складі речовини, які змушують людський організм виробляти ендорфіни. Це означає, що напій можна вживати при депресіях, поганому настрої. У какао містяться речовини, які відповідають за пружність і тонус шкіри, значить, це справжній напій молодості. Какао знижує підвищений тиск, впливає на активність мозку, ступінь уважності, зміцнює серце і судини.

Вважається, що какао – відмінна профілактика цукрового діабету та онкологічних захворювань. Крім того, це заряд позитивних емоцій, бадьорості, угамування почуття голоду. Воно тонізує майже як кава, але в ньому немає шкідливого кофеїну.

Як і у будь-якого продукту, у какао є кілька протипоказань – це ожиріння, вік до 3 років, цукровий діабет, алергічні реакції, хвороби нирок і печінки, часті закрепи, висока кислотність шлунка.

Кілька тонкощів

Для того, щоб у вас вийшов дійсно ароматний напій, необхідно готувати його з натурального свіжого порошку какао, бажано без додавання цукру. Купуючи в магазині какао, уважно прочитайте етикетку, звернувши увагу на термін придатності і наявність цукру. Какао з простроченим терміном придатності майже повністю втрачає смак і аромат, а також і корисні властивості. Не додавайте занадто багато цукру, ви ризикуєте не відчути смак цього напою.

Вибирайте тільки какао перевірених виробників, не шкодуйте грошей на покупку. Сумнівна якість какао може не тільки не принести користі, але й завдати шкоди, якщо при його виробництві використовувалися хімікати.

Бажано не пити цей напій перед сном, оскільки він має властивість порушувати нервову систему, як і кава.

Приготування какао на воді

Спосіб дуже простий. Кілька ложок порошку какао розчинити в гарячій воді. Вода повинна бути тільки скипіла, тоді при розчиненні не утворяться грудочки.

В середньому на склянку води беруть 2 чайні ложки порошку. Хто любить цукор, додає в середньому 2 ложки цукру.

Можна додати в готовий напій трохи вершків або молока, а можна навіть згущеного молока. Але це вже на любителя.

Вибирайте добавку по своєму смаку, головне, щоб напій не вийшов приторно солодким.

Приготування какао на молоці

Потрібну кількість ложок порошку (в середньому 2 на склянку какао) змішуємо з необхідною кількістю цукрового піску. Засипаємо суміш у невелику каструльку або турку.

В іншому посуді доводимо до кипіння пастеризоване молоко і, закип’ятивши, переливаємо його в суміш з какао і цукру, добре розмішуємо.

Якщо цукру мало, то його можна додати вже після того, як напій буде готовий.

За смаком в таке какао можна додати шматочки зефіру або американського маршмеллоу.

Подобається допис? Поділіться з друзями: