Секрети господині як випекти гарний торт

Секрети господині як випекти гарний торт

Найкраще частування для будь-якої маленької і великої компанії – це смачні торти та тортики, що тануть у роті. Свято запам’ятається вашим друзям і близьким надовго, якщо ви подасте до столу солодкий шедевр, який як не можна краще підходить саме до цього випадку!

Як збивати білки? Білки, які ретельно відокремлюють від жовтків, буде легше збивати, якщо попередньо їх охолодити. Посуд, яка не повинна мати жодних слідів жиру, і навіть міксер теж краще охолодити. Можна додати до білків трохи солі, кілька крапель лимонного соку або 10%-го розчину лимонної кислоти.

Щоб виріб вийшов пишним, борошно вищого ґатунку потрібно обов’язково 2-3 рази просіяти. Можна змішати її з крохмалем: тоді пиріг або печиво вийде світлим, повітряним, пористим і не буде кришитися. Інші сухі інгредієнти, які додають в тісто, теж потрібно попередньо просіяти і змішати в окремому посуді.

Якщо виріб підгорає. Якщо корж починає підгоряти зверху, накрийте його вологим папером для випічки, а якщо покривається темною скоринкою знизу, поставте на нижню полицю духовки посуд з водою.

Як перевірити готовність виробів? Це можна зробити за допомогою дерев’яної палички або шпажки. Обережно проткніть корж в середині: якщо паличка волога, його потрібно ще потримати в духовці, а якщо суха, можна виймати. Якщо куточок листкового тіста можна легко підняти ножем, значить, воно ще не пропеклося.

Як виймати вироби з форми? Пироги та печиво з пісочного і здобного тесту буде легше вийняти з форми, якщо попередньо поставити її на змочений холодною водою рушник.

Вироби з білкового тіста можна буде зняти з дека, не поламавши, якщо наколоти в декількох місцях виделкою. Папір, якій ви вистилали форму, буде простіше зняти, якщо змочити її холодною водою або викласти виріб на серветку, змочену водою.

Подобається допис? Поділіться з друзями: