Цей мармелад анітрохи не поступається знаменитому смарагдовому (або «королівському») варенню із зеленого аґрусу, а готується простіше.
Зміст
Інгредієнти для мармеладу з аґрусу
аґрус – 1 кг.,
цукор – 0,5 кг.
Приготування мармеладу з аґрусу
Аґрус з невеликою кількістю води варіть під кришкою на слабкому вогні до розм’якшення. Ягоди протріть через сито.
Отримане пюре варіть на слабкому вогні до загусання. Додайте цукор, пюре перемішайте і варіть до готовності (за ложкою на його поверхні повинна залишатися борозенка). Занадто довго варити мармелад не слід.
Гарячий мармелад розлийте в підготовлені банки, закатайте їх кришками. Зберігайте банки в прохолодному місці.