Зміст
Інгредієнти на 5 порцій
Для сиркового крему
сир кисломолочний – 200 гр. сметана (15-20%) – 200 гр. цукор – 70 гр. ванільний цукор – 2 ч. л. желатин (швидкорозчинний) – 1 ст. л.
Для полуничного сиропу
полуниця – 200 гр. цукор – 1-2 ст. л.
Приготування
Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 5 порцій сиркового десерту. Готуємо сирковий крем. Якщо сир неоднорідний, його слід перетерти через сито, щоб не було грудочок.
До сиру додати сметану, цукор, ванільний цукор.
Все збити міксером до повного розчинення цукру.
Желатин залити гарячою водою (60-70 мл.) і розмішати ложкою до повного розчинення. Якщо желатин охолоне і схопиться, – його слід розігріти на водяній бані і поступово додати у сиркову масу, при цьому постійно збиваючи міксером.
Креманки чи інший десертний посуд наповнити сирковою масою наполовину і поставити в холодильник на кілька годин, поки маса не застигне.
Готуємо полуничний соус. Полуницю помити, обсушити і разом з цукром збити блендером.
Соус налити поверх сиркової маси. Зверху викласти шматочки полуниці і прикрасити листочками м’яти. Сирковий десерт з полуничним сиропом готовий.