Яблучний мармелад

Яблучний мармелад

Інгредієнти

5 великих яблук
100 г цукру (якщо яблука солодкі, то за смаком)
2 ст. л. крохмалю
100 мл. води
20 г желатину

Приготування

Желатин залити водою і дати набрякнути йому.

Крохмаль розвести в невеликій кількості води.

Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину і натерти на крупній тертці.

Яблука викласти в каструлю засипати їх цукром і поставити на вогонь.

Довести до кипіння і помішуючи 30-40 хвилин.

Додати розведений крохмаль і все ретельно перемішати. Довести до кипіння.

Гарячі яблучне пюре збити блендером.

Желатин підігріти до повного розчинення. Влити в яблучне пюре і ретельно перемішати.

Взяти будь-яку форму вистелити її папером або харчовою плівкою і залити яблучної сумішшю. Розрівняти і поставити мармелад в холодильник до повного затвердіння.

Потім вийняти з форми і нарізати порційними шматочками. За бажанням можна прикрасити горішками, курагою, родзинками або чорносливом.

Подавати яблучний мармелад дітям в якості десерту.

Подобається допис? Поділіться з друзями: