Зміст
Інгредієнти різнокольорового желе
сік ягідний червоний (журавлинний, вишневий, смородиновий) – 1 стакан сік фруктовий або ягідний жовтий (обліпиховий, мандариновий, манговий) – 1 стакан цукор – 2-3 ст. ложки желатин – 4 ч. ложки вершки густі – 1 стакан
Вихід – 6 порцій. Час приготування – 3 години 10 хвилин
Приготування різнобарвного листкового желе
Половину желатину залийте червоним соком, а іншу половину – жовтим, дайте набрякнути. Кожну рідину прогрівайте окремо на водяній бані, додавши цукор, до розчинення желатину. Злегка охолодіть.
У високі келихи налийте шар червоного желе товщиною 1 см, охолодіть до застигання. На застигле червоне желе налийте шар жовтого желе, дайте йому застигнути. Чергуючи шари, наповніть келихи желе і дайте йому застигнути.
Перед подачею оформіть желе збитими вершками, ягодами
Щоб желе вийшло вдалим, дотримуйтесь декількох правил:
- не користуйтеся алюмінієвим посудом, інакше желе потемніє і набере неприємний запах;
- дно посуду, в який ви наливаєте суміш з желатином, повинно бути теплим, інакше можуть утворитися грудочки желатину. Найкраще поставити посуд в гарячу воду; при приготуванні солодких страв з желатином потрібно ретельно дотримуватися дозування, інакше страви можуть придбати неприємний присмак.