Голубці з савойської капусти

Голубці з савойської капусти

Капуста, приготовлена на пару збереже всі свої корисні властивості.

Інгредієнти:
молода капуста -1 качан
яловичий фарш – 300 г.
цибуля – 1 шт.
вершкове масло – 2 ст. л.
круглий рис – 2 ст. л.
яйце – 1 шт.
сіль, чорний мелений перець – за смаком

Приготування голубців з савойської капусти
Качан молодої капусти на 1 хвилину опустити в киплячу воду, остудити і розібрати на листя. Рис відварити до готовності в підсоленій воді. Злити воду і промити рис.

Фарш разом з рисом пропустити через м’ясорубку, додати дрібно нарізану цибулю, сіль, перець, розтоплене вершкове масло і яйце. Все ретельно перемішати.

У капустяне листя розкласти фарш, завернути у вигляді конвертиків і обв’язати цупкими нитками. Готувати в пароварці 45 хвилин.

Савойську капусту можна замінити і звичайною білокачанною капустою.

Подобається допис? Поділіться з друзями: