Биточки, фаршировані грибами

Биточки, фаршировані грибами

Інгредієнти

500 г яловичини
150-200 г свіжих грибів
50 г рису
1 яйце
3 столові ложки олії
2 – 3 картоплі
1 цибулина
50 г масла вершкового
3 столові ложки сухарів панірувальних
1 пучок зелені петрушки і кропу
приправа для м’яса
мелений сушений базилік
перець чорний мелений
сіль

Приготування

Яловичину промити нарізати, цибулю очистити, вимити, розрізати.

М’ясо і цибулю пропустити через м’ясорубку, додати рис, збите яйце. Фарш посолити, поперчити, перемішати.

Картоплю вимити і очистити. Зелень кропу вимити. Гриби перебрати, промити, очистити, дрібно нарізати.

З фаршу сформувати коржі, покласти в середину гриби. З’єднати краї, сформувати биточки.

Биточки змочити в яйці, обваляти в панірувальних сухарях.

Биточки викласти на сковороду з розігрітою олією.

Обсмажувати на сильному вогні з обох боків протягом 10 хвилин.

Зменшити вогонь, посипати биточки приправою і меленим базиліком. Смажити биточки протягом 15 – 20 хвилин.

Картоплю нарізати соломкою. Викласти в сковороду з розігрітим вершковим маслом, посолити, смажити, періодично помішуючи 15 – 20 хвилин.

Зелень петрушки вимити і пошаткувати.

Биточки викласти в тарілку, гарнірувати смаженою картоплею, оформити гілочками кропу, посипати зеленню петрушки.

Подобається допис? Поділіться з друзями: