Зміст
Інгредієнти
1 кг яловичини 6 картоплин 2 склянки сметани 1/2 г склянки олії 30 г вершкового масла або шпику чорний перець горошком, лавровий лист, сіль за смаком
Приготування
М’якоть від товстого філею або потиличної частини обмити, нарізати скибочками в палець товщиною, відбити з обох боків і швидко обсмажити в киплячій олії. Потім укласти в сотейник шматок вершкового масла або нарізаний шматками шпик, ряд обсмаженого м’яса, ряд сирої очищеної, нарізаної кружечками картоплі, ряд м’яса, ряд картоплі й т. д., поки не буде покладене все м’ясо, в останньому ряду повинна бути картопля. Влити сметану, посолити, покласти кілька зерен чорного перцю, лавровий лист, закрити кришкою, тушкувати в духовці.
Перед подаванням перекинути сотейник на глибоке блюдо й подавати страву разом із соусом.