Душенина зі сметаною

Душенина зі сметаною

Інгредієнти

1 кг яловичини
6 картоплин
2 склянки сметани
1/2 г склянки олії
30 г вершкового масла або шпику
чорний перець горошком, лавровий лист, сіль за смаком

Приготування

М’якоть від товстого філею або потиличної частини обмити, нарізати скибочками в палець товщиною, відбити з обох боків і швидко обсмажити в киплячій олії. Потім укласти в сотейник шматок вершкового масла або нарізаний шматками шпик, ряд обсмаженого м’яса, ряд сирої очищеної, нарізаної кружечками картоплі, ряд м’яса, ряд картоплі й т. д., поки не буде покладене все м’ясо, в останньому ряду повинна бути картопля. Влити сметану, посолити, покласти кілька зерен чорного перцю, лавровий лист, закрити кришкою, тушкувати в духовці.

Перед подаванням перекинути сотейник на глибоке блюдо й подавати страву разом із соусом.

Подобається допис? Поділіться з друзями: