Гусак, запечений з яблуками

Гусак, запечений з яблуками

Фарширований гусак був колись головним блюдом різдвяного і новорічного столу. Особливо ароматним виходить гусак, фарширований яблуками, картоплею або чорносливом. Просочуючись жиром, начинка стає дуже смачною. В давнину гусей також начиняли гречаною кашею з додаванням яловичого сала. З гусей готували полотки (половина копченої або солоної тушки птиці), які їли взимку з хріном і оцтом. Гусячі нутрощі йшли в юшку або в особливі страви під узвар.

Час приготування – 3 години 20 хвилин

Інгредієнти на 6-8 порцій

гусак – 1 шт.
яблука антонівка – 1 кг
часник – 2 зубчики
сіль

Приготування

Гусака обсушіть, посоліть всередині і зовні, натріть часником.

Яблука, видаливши насінну коробочку, очистіть від шкірки, потім розріжте на четвертинки.

Начиніть гусака підготовленими яблуками, покладіть його на деко спинкою вниз і запікайте 2-3 години.

У процесі смаження періодично поливайте сочком, що виділяється. Окремо для гарніру запечіть яблука.

Готового гусака викладіть на блюдо, гарніруйте печеними яблуками, оформіть фруктами, ягодами і зеленню.

Подобається допис? Поділіться з друзями: