Є в Україні таке чудове блюдо – завиванець, він же крученик. Спочатку так називали рулет з тонко відбитого м’яса яловичини з грибною або овочевою начинкою. Імовірно, цей рецепт колись з’явився в Закарпатті, а пізніше все рулети стали називати так само, за аналогією. Зараз готують завиванці з м’яса, тіста або овочів і відповідно «оболонці» підбирають начинку. Тісто використовують тільки з солодкою начинкою з фруктів, джему або маку, до м’яса вибирають овочі, а до овочів – м’ясо.
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
картопля – 1 кг яйце – 1 шт. крохмаль картопляний – 3 ч. ложки сухарі мелені – 1 ст. ложка сметана – 1 ст. ложка
Для м’ясної начинки
м’якоть свинини або яловичини – 250 г цибуля ріпчаста – 1 головка олія – 2 ст. ложки масло топлене – 1 ст. ложка перець чорний горошком – 4 шт. сіль
Приготування
Картоплю відваріть, протріть гарячою, злегка охолодіть.
Для начинки м’ясо наріжте кубиками, злегка обсмажте на олії, влийте півсклянки води і тушкуйте до готовності, потім пропустіть через м’ясорубку і заправте злегка обсмаженою на топленому маслі рубаною цибулею, перцем свіжомеленим, посоліть.
Картопляну масу змішайте з крохмалем і яйцем, посоліть.
Приготовану картопляну масу викладіть у вигляді прямокутника на вологу серветку або рушник.
На картоплю укладіть начинку, за допомогою серветки сформуйте рулет, перекладіть його на змащене маслом деко швом вниз.
На поверхні рулету зробіть кілька проколів, змастіть його сметаною, посипте сухарями і запікайте до золотистого кольору.