Час приготування – 50 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 4-6 порцій
фарш свинячий – 500 г фарш яловичий – 500 г цибуля ріпчаста – 800 г яйце – 1 шт. перець пекучий зелений – 1 шт. часник – 3-4 зубчики тклапі (пастила з ткемалі) – 30 г насіння кмину мелені – 1 ч. ложка базилік, м’ята, орегано сушені мелені по 1 ч. ложці сіль
Приготування
Тклапі подрібніть, влийте 50-70 г теплої води і перемішуйте, поки паста не розійдеться.
Частину цибулі (500 г) і часник пропустіть через м’ясорубку. Зелений перець очистіть від насіння і дрібно порубайте.
Свинячий і яловичий фарші змішайте, додайте яйце, прянощі, часниково-цибульну масу, сіль за смаком, зелений перець і тклапі. Ретельно перемішайте фарш.
Змочіть руки холодною водою, щоб м’ясо не прилипало до долонь і сформуйте з фаршу довгасті ковбаски довжиною 20 см, нанижіть їх на гарячі шампури. Смажте кебаб над вугіллям, час від часу перевертаючи.
Кебабі викладіть на блюдо і посипте дрібно рубаною зеленою цибулею. Навколо викладіть гірками нарізану кільцями ріпчасту цибулю, дрібно посічену зелень і зерна граната.