Кебаб

Кабаб

Час приготування – 50 хвилин

Інгредієнти на 4-6 порцій

фарш свинячий – 500 г
фарш яловичий – 500 г
цибуля ріпчаста – 800 г
яйце – 1 шт.
перець пекучий зелений – 1 шт.
часник – 3-4 зубчики
тклапі (пастила з ткемалі) – 30 г
насіння кмину мелені – 1 ч. ложка
базилік, м’ята, орегано сушені мелені по 1 ч. ложці
сіль

Приготування

Тклапі подрібніть, влийте 50-70 г теплої води і перемішуйте, поки паста не розійдеться.

Частину цибулі (500 г) і часник пропустіть через м’ясорубку. Зелений перець очистіть від насіння і дрібно порубайте.

Свинячий і яловичий фарші змішайте, додайте яйце, прянощі, часниково-цибульну масу, сіль за смаком, зелений перець і тклапі. Ретельно перемішайте фарш.

Змочіть руки холодною водою, щоб м’ясо не прилипало до долонь і сформуйте з фаршу довгасті ковбаски довжиною 20 см, нанижіть їх на гарячі шампури. Смажте кебаб над вугіллям, час від часу перевертаючи.

Кебабі викладіть на блюдо і посипте дрібно рубаною зеленою цибулею. Навколо викладіть гірками нарізану кільцями ріпчасту цибулю, дрібно посічену зелень і зерна граната.

Подобається допис? Поділіться з друзями: