Курча по-тосканськи

Курча по-тосканськи

Час приготування – 1 година 20 хвилин

Інгредієнти на 4 порції

10-12 листочків шавлії
1 пучок чебрецю
1 головка часнику
250 г дрібної ріпчастої цибулі
500 г дрібної картоплі
4 ст. ложки оливкової олії
2 ст. ложки лимонного соку
125 г сухого білого вина
по 250 г маслин і оливок без кісточок
мелений чорний перець
сіль

Приготування

Курку посоліть, поперчіть зсередини і зовні, всередину покладіть 6 листочків шавлії і пучок чебрецю. Скріпіть черевце дерев’яними шпажками.

Неочищену картоплю промийте щіткою і посипте сіллю.

Курку покладіть в жаровню, навколо викладіть часник, цибулю і картоплю. Оливкову олія змішайте з лимонним соком і полийте сумішшю курку, овочі полийте вином. Поперчіть, додайте листочки шавлії, що залишилися, оливки і маслини. Накрийте кришкою і тушкуйте в духовці 40 хвилин при 200 °С. Потім курку помістіть під гриль, щоб вона підрум’янилася.

При подачі курку наріжте на порції і гарніруйте картоплею. Полийте соусом, що утворився при тушкуванні, оформіть зеленню петрушки.

Подобається допис? Поділіться з друзями: