Час приготування – 1 година 20 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
10-12 листочків шавлії 1 пучок чебрецю 1 головка часнику 250 г дрібної ріпчастої цибулі 500 г дрібної картоплі 4 ст. ложки оливкової олії 2 ст. ложки лимонного соку 125 г сухого білого вина по 250 г маслин і оливок без кісточок мелений чорний перець сіль
Приготування
Курку посоліть, поперчіть зсередини і зовні, всередину покладіть 6 листочків шавлії і пучок чебрецю. Скріпіть черевце дерев’яними шпажками.
Неочищену картоплю промийте щіткою і посипте сіллю.
Курку покладіть в жаровню, навколо викладіть часник, цибулю і картоплю. Оливкову олія змішайте з лимонним соком і полийте сумішшю курку, овочі полийте вином. Поперчіть, додайте листочки шавлії, що залишилися, оливки і маслини. Накрийте кришкою і тушкуйте в духовці 40 хвилин при 200 °С. Потім курку помістіть під гриль, щоб вона підрум’янилася.
При подачі курку наріжте на порції і гарніруйте картоплею. Полийте соусом, що утворився при тушкуванні, оформіть зеленню петрушки.