Медальйон з яловичини

Медальйон з яловичини

Інгредієнти

3 яловичих медальйона
3-4 смужки бекону
1 цибулина
1 зубчик часнику
20 гр вершкового несолоного масла
оливкова олія
сіль
чорний мелений перець, шнурок

Приготування

Злегка відбиваємо шматочки м’яса. Відбиваєте для того, щоб зробити м’ясо м’яким. Коли м’ясо смажиться, внутрішні волокна виступають і скорочуються, і м’ясо стає жорстким. Відбиття м’яса розбиває волокна на дрібні частини, тому, коли вони скорочуються, це вже не викликає небажаного ефекту.

Обертаємо кожен шматочок полосою бекону і фіксуємо його шнурком.

Солимо, перчимо.

Добре нагріваємо сковороду і заливаємо в неї невелику кількість оливкової олії. М’ясо солимо і перчимо прямо перед тим, як покласти його на сковороду. Викладаємо м’ясо в сковорідку і добре притискаємо його. Смажимо так приблизно 2 хвилини.

Перевертаємо і смажимо з іншого боку теж близько 2-х хвилин.

Обсмажуємо м’ясо з боків, приблизно по парі хвилин, і додаємо в сковороду роздавлений часник і вершкове масло.

Поливаємо наші шматочки маслом.

Додаємо в сковороду нарізану півкільцями цибулю. Смажимо ще пару хвилин, поки цибуля не стане м’яка. Поливаємо м’ясо соусом.

Збризкуємо м’ясо ромом або коньяком.

Підпалюємо і чекаємо поки алкоголь прогорить.

Перекладаємо м’ясо на решітку.

Робимо соус. Доливаємо в сковороду, в якій готувалися медальйони, трохи червоного вина і трохи жирних вершків.

Даємо покипіти на повільному вогні, поки не загусне.

Все! М’ясо готове, можна подавати на стіл. З салатом або будь-яким іншим гарніром.

Подобається допис? Поділіться з друзями: