Слойоні ліниві голубці

Слойоні ліниві голубці

Інгредієнти

капуста білокачанна – 400 гр.
фарш м’ясний – 400 гр.
рис – 1/3 склянки
цибуля ріпчаста – 1 головка
морква – 1 шт.
олія – 2 ст. ложки
томатна паста – 2 ст. ложки
м’ясний бульйон – 1/2 склянки
сметана – 4 ст. ложки
зелень – 2 ст. ложки
перець чорний мелений за смаком
сіль за смаком

Приготування

Рис залийте двома склянками киплячої підсоленої води і варіть 5 хвилин. Зніміть з вогню, відкиньте на друшляк і дайте воді стекти.

Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці, капусту нашаткуйте.

Цибулю і моркву злегка обсмажте на олії. Покладіть капусту, смажте 5-7 хвилин. Додайте томатну пасту, червоний перець, посоліть і прогрійте ще 3-5 хвилин.

Фарш змішайте з рисом, додайте чорний перець, посоліть.

У горщики розкладіть шар обсмажених овочів, потім шар фаршу і овочі, що залишилися. Влийте гарячий бульйон, горщики накрийте кришками і поставте в духовку. Готуйте ліниві голубці 50 хвилин при 200 °С.

Подавайте зі сметаною, посипавши рубаною зеленню.

Подобається допис? Поділіться з друзями: