Зміст
Інгредієнти
капуста білокачанна – 400 гр. фарш м’ясний – 400 гр. рис – 1/3 склянки цибуля ріпчаста – 1 головка морква – 1 шт. олія – 2 ст. ложки томатна паста – 2 ст. ложки м’ясний бульйон – 1/2 склянки сметана – 4 ст. ложки зелень – 2 ст. ложки перець чорний мелений за смаком сіль за смаком
Приготування
Рис залийте двома склянками киплячої підсоленої води і варіть 5 хвилин. Зніміть з вогню, відкиньте на друшляк і дайте воді стекти.
Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці, капусту нашаткуйте.
Цибулю і моркву злегка обсмажте на олії. Покладіть капусту, смажте 5-7 хвилин. Додайте томатну пасту, червоний перець, посоліть і прогрійте ще 3-5 хвилин.
Фарш змішайте з рисом, додайте чорний перець, посоліть.
У горщики розкладіть шар обсмажених овочів, потім шар фаршу і овочі, що залишилися. Влийте гарячий бульйон, горщики накрийте кришками і поставте в духовку. Готуйте ліниві голубці 50 хвилин при 200 °С.
Подавайте зі сметаною, посипавши рубаною зеленню.