Час приготування 45 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
ескалоп порційний з корейки – 6 шт. вино біле сухе – 250 г джем – 180 г олія – 2 ст. ложки корінь імбиру мелений – 1 см апельсин – 1 шт. сіль
Приготування
Загорніть ескалопи в харчову плівку. Ескалопи злегка відбийте, натріть сіллю.
У невеликій чашці з допомогою вінчика змішайте вино з джемом або повидлом.
Додайте масло і ще раз ретельно перемішайте.
Корінь імбиру натріть на дрібній тертці. Додайте імбир до маринаду, перемішайте.
Ескалопи укладіть в неметалічний посуд, залийте приготовленим маринадом. Переверніть шматки кілька разів, щоб вони рівномірно вкрилися маринадом.
Накрийте посуд харчовою плівкою або кришкою і помістіть в холодильник. Маринуйте ескалопи 3 години, час від часу перевертаючи або струшуючи.
Ескалопи вийміть з маринаду, обсушіть.
Викладіть ескалопи на гарячу решітку (або на кришку барбекю), смажте над вугіллям з одного боку 5-10 хвилин, потім переверніть і смажте з іншого боку ще 5-10 хвилин.
Готові котлети викладіть на тарілки.
Маринад, що залишився, перелийте в невелику каструлю. Доведіть до кипіння, варіть 3-5 хвилин, поки він не загусне.
Полийте ескалопи приготованим соусом.
Апельсин промийте, наріжте тонкими скибочками. Покладіть скибочки апельсинів поруч з ескалопами. Оформіть зеленню.