Свинина під апельсиновим соусом

Свинина під апельсиновим соусом

Час приготування 45 хвилин

Інгредієнти на 6 порцій

ескалоп порційний з корейки – 6 шт.
вино біле сухе – 250 г
джем – 180 г
олія – 2 ст. ложки
корінь імбиру мелений – 1 см
апельсин – 1 шт.
сіль

Приготування

Загорніть ескалопи в харчову плівку. Ескалопи злегка відбийте, натріть сіллю.

У невеликій чашці з допомогою вінчика змішайте вино з джемом або повидлом.

Додайте масло і ще раз ретельно перемішайте.

Корінь імбиру натріть на дрібній тертці. Додайте імбир до маринаду, перемішайте.

Ескалопи укладіть в неметалічний посуд, залийте приготовленим маринадом. Переверніть шматки кілька разів, щоб вони рівномірно вкрилися маринадом.

Накрийте посуд харчовою плівкою або кришкою і помістіть в холодильник. Маринуйте ескалопи 3 години, час від часу перевертаючи або струшуючи.

Ескалопи вийміть з маринаду, обсушіть.

Викладіть ескалопи на гарячу решітку (або на кришку барбекю), смажте над вугіллям з одного боку 5-10 хвилин, потім переверніть і смажте з іншого боку ще 5-10 хвилин.

Готові котлети викладіть на тарілки.

Маринад, що залишився, перелийте в невелику каструлю. Доведіть до кипіння, варіть 3-5 хвилин, поки він не загусне.

Полийте ескалопи приготованим соусом.

Апельсин промийте, наріжте тонкими скибочками. Покладіть скибочки апельсинів поруч з ескалопами. Оформіть зеленню.

Подобається допис? Поділіться з друзями: