Зміст
Інгредієнти
картопля – 2 кг фарш змішаний (яловичина, баранина) – 400 гр цибуля – 200 гр часник – 3 зубчики горішки кедрові – 3 ст.л. банка томату пюре – 400 гр. 1 ст.л. томатної пасти зелень коріандру – 30 гр. листя базиліка – 20 гр. листя м’яти – 10 гр. 3-3,5 склянки води олія 1/2 ч.л. куркуми
Спеції для начинки
1 ч.л. меленої паприки 1 ч.л. куркуми 1 ч.л. меленого перцю 1 / 4 ч.л мелений горіх сіль за смаком
Приготування
Картоплю краще вибрати невелику за розміром, (приблизно як куряче яйце). З двох сторін зверху і знизу картоплі зробити зрізи, знизу не великий, щоб тільки картопля стійко стояла. Ножем вирізати картопляну масу в середині, залишаючи денце. Очистіть картоплю. Помийте і обсушіть. Разжарте масло в фритюрниці і обсмажте картоплю, не довго, щоб тільки підрум’янилися.
Розжарте в сковороді олію 2 ст.л. Очистіть цибулю, дрібно наріжте і обсмажте до рум’яного кольору. Додайте фарш і спеції, і дерев’яною лопаткою, добре розбиваючи фарш, обсмажте близько 1 хвилини, посоліть. Після чого додайте горіхи, перемішайте. Нафаршируйте картоплю начинкою.
У блендер кладемо томати, томат пасту, часник, свіжий коріандр, базилік, м’яту, спецію куркуми і наливаємо воду. Все інгредієнти збити.
У каструлю налити соус, дати закипіти і посолити за смаком. В іншій каструлі потрібно акуратно поставити нафаршировану картоплю. Долийте соус, дайте закипіти. Збавте вогонь, прикрийте кришкою і готуйте 15 хвилин.