Фарширована картопля

Фарширована картопля

Інгредієнти

картопля – 2 кг
фарш змішаний (яловичина, баранина) – 400 гр
цибуля – 200 гр
часник – 3 зубчики
горішки кедрові – 3 ст.л.
банка томату пюре – 400 гр.
1 ст.л. томатної пасти
зелень коріандру – 30 гр.
листя базиліка – 20 гр.
листя м’яти – 10 гр.
3-3,5 склянки води
олія
1/2 ч.л. куркуми

Спеції для начинки

1 ч.л. меленої паприки
1 ч.л. куркуми
1 ч.л. меленого перцю
1 / 4 ч.л мелений горіх
сіль за смаком

Приготування

Картоплю краще вибрати невелику за розміром, (приблизно як куряче яйце). З двох сторін зверху і знизу картоплі зробити зрізи, знизу не великий, щоб тільки картопля стійко стояла. Ножем вирізати картопляну масу в середині, залишаючи денце. Очистіть картоплю. Помийте і обсушіть. Разжарте масло в фритюрниці і обсмажте картоплю, не довго, щоб тільки підрум’янилися.

Розжарте в сковороді олію 2 ст.л. Очистіть цибулю, дрібно наріжте і обсмажте до рум’яного кольору. Додайте фарш і спеції, і дерев’яною лопаткою, добре розбиваючи фарш, обсмажте близько 1 хвилини, посоліть. Після чого додайте горіхи, перемішайте. Нафаршируйте картоплю начинкою.

У блендер кладемо томати, томат пасту, часник, свіжий коріандр, базилік, м’яту, спецію куркуми і наливаємо воду. Все інгредієнти збити.

У каструлю налити соус, дати закипіти і посолити за смаком. В іншій каструлі потрібно акуратно поставити нафаршировану картоплю. Долийте соус, дайте закипіти. Збавте вогонь, прикрийте кришкою і готуйте 15 хвилин.

Подобається допис? Поділіться з друзями: