Запечені в духовці, гриби печериці, фаршировані картоплею і сиром.
Для цієї страви печериці вибираємо побільше. Начинку приготуємо з вареної картоплі, сиру, з додаванням часнику і зелені. Шапки грибів наповнимо приготовленою начинкою і запечемо в духовці.
Зміст
Інгредієнти
12-16 штук шампіньйонів 3-4 картоплини 150 грам твердого сиру 3 зубчики часнику 3 столові ложки майонезу зелень перець мелений, сіль
Приготування
Відварюємо картоплю до готовності, можна відварити очищену картоплю або в «мундирах», це справа смаку. Потім, остиглу картоплю і сир натираємо на дрібній тертці, подрібнюємо часник за допомогою часникодавки, дрібно нарізаємо зелень і все перемішуємо, додавши майонез. Солимо і перчимо начинку за смаком.
Видаляємо у грибів ніжки, а шапки обтираємо серветкою, водою не мити. Щоб не викидати ніжки грибів, можна їх обсмажити з цибулею і додати в картопляну начинку.
У підготовлені грибні шапки розкладаємо начинку і викладаємо їх на, змащене маслом, деко. Відразу ставимо в гарячу духовку, де і запікаємо наші грибочки хвилин 15-20, температура 180 градусів. Прикрашаємо готові фаршировані печериці зеленню і подаємо до столу.