Фаршировані печериці запечені в духовці

Фаршировані печериці

Запечені в духовці, гриби печериці, фаршировані картоплею і сиром.

Для цієї страви печериці вибираємо побільше. Начинку приготуємо з вареної картоплі, сиру, з додаванням часнику і зелені. Шапки грибів наповнимо приготовленою начинкою і запечемо в духовці.

Інгредієнти

12-16 штук шампіньйонів
3-4 картоплини
150 грам твердого сиру
3 зубчики часнику
3 столові ложки майонезу
зелень
перець мелений, сіль

Приготування

Відварюємо картоплю до готовності, можна відварити очищену картоплю або в «мундирах», це справа смаку. Потім, остиглу картоплю і сир натираємо на дрібній тертці, подрібнюємо часник за допомогою часникодавки, дрібно нарізаємо зелень і все перемішуємо, додавши майонез. Солимо і перчимо начинку за смаком.

Видаляємо у грибів ніжки, а шапки обтираємо серветкою, водою не мити. Щоб не викидати ніжки грибів, можна їх обсмажити з цибулею і додати в картопляну начинку.

У підготовлені грибні шапки розкладаємо начинку і викладаємо їх на, змащене маслом, деко. Відразу ставимо в гарячу духовку, де і запікаємо наші грибочки хвилин 15-20, температура 180 градусів. Прикрашаємо готові фаршировані печериці зеленню і подаємо до столу.

Подобається допис? Поділіться з друзями: